Frihed eller lighed?

Den svenske idehistoriker og politisk analytiker, Johan Norberg, gennemgår i dette program  begreberne frihed og lighed.  Han tager udgangspunkt i den Nobelpris-vindende økonom, Milton Friedmans tv-serie fra 1980, “Free to Choose”  og konstaterer, at den fri  markedsøkonomi 30 år senere netop har haft de effekter, Friedman forudså: En massiv forøgelse af velstanden i verden og en lige så voldsom tilbagegang i antallet af fattige. Og at frihed skaber rigdom, men det giver fattigdom at sætte lighed før frihed.  Programmet er fra Free to Choose Network.

INDBLIK45 Posts

Kaj Mieritz er både redaktør og stifter af INDBLIK. Han er journalist, suppleret med statskundskab på Århus Universitet. Han har været Jyllands-Postens korrespondent i Bruxelles, medlem af chefredaktionen på dagbladet Børsen, har haft sit eget tv-selskab, ansat hos DR TV-Avisen og P1 Morgen, kommunikationschef hos tænketanken Cepos.

<

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password