Trafiktavler op og ned – 80 mio. kr. spildt

Spild af skatteborgernes penge – elektroniske trafiktavler pilles ned og det koster borgerne 80 mio. kroner

Det ligner en molbohistorie. Først besluttede politikerne at sætte elektroniske trafik-tavler op for at reducere trængsel og ulykker. Så blev de slukket på grund af pengemangel. Og nu bliver de fleste pillet ned.

Det paradoksale er, at elektroniske informations og hastigheds-tavler faktisk har vist sig at virke. Ingeniøren dk. oplyser, at Rambøll har evalueret trafiktavlerne på motorring 3 i København og fundet, at bilerne bruger mindre tid på at holde i kø, når tavlerne bruges. Udenlandske undersøgelser viser, at uhelds-risikoen også mindskes.

Artiklen fortsætter under billedet . . .

 

Beslutningen om at opsætte elektroniske trafiktavler blev truffet i 2009 på Christiansborg. Tavlerne blev herefter sat op omkring København og Herning. I foråret 2017 blev tavlerne slukket igen, da Vejdirektoratet ikke længere havde penge til at drive tavle-systemet. Pengene til driften af systemet blev nemlig taget fra en af de såkaldte sats-puljer. Da puljen har brugt, kom der ikke flere penge.

I foråret blev det så besluttet, at tavlerne omkring motorring 3 skulle tændes igen. De øvrige trafiktavler langs Køge Bugt motorvejen, Holbæk-mortorvejen, Frederikssund-motorvejen og Herning-motorvejen skal tages ned. Ingeniøren har beregnet, at de samlede spildte skattekroner løber op på mellem 77 og 81 mio. kroner.

INDBLIK45 Posts

Kaj Mieritz er både redaktør og stifter af INDBLIK. Han er journalist, suppleret med statskundskab på Århus Universitet. Han har været Jyllands-Postens korrespondent i Bruxelles, medlem af chefredaktionen på dagbladet Børsen, har haft sit eget tv-selskab, ansat hos DR TV-Avisen og P1 Morgen, kommunikationschef hos tænketanken Cepos.

<

1 kommentar

  • Poul Borup Reply

    at

    Billedet viser uendeligt mange biler. I alt er der ca. 200.000 bilister, der ikke har indbetalt registreringsafgift. Et beløb, der løber op i trecifret millionbeløb.
    HVIS…hvis Gældsinddrivelsen ville lade Politiet tage fat i snyderne, kunne de i stort antal for KLIPPET deres plader. Come-on. Tak for spaltepladsen KM

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password