BBCs upartiskhed i bl.a. klima-debatten skal undersøges

BBCs upartiskhed i bl.a. klima-debatten skal undersøges

Den offentlige britiske medie-mastodont, BBC (British Broadcasting Corporation), bliver nu genstand for en undersøgelse, som skal klarlægge, om nyheds- og aktualitets-udsendelserne er upartiske. Det skal de nemlig være ifølge BBCs “grundlov”. Her står, at BBC skal give seere, lyttere og læsere “upartiske nyheder og information, som skal hjælpe folk med at forstå og engagere sig i verden omkring.”

Undersøgelsen bliver foretaget af OfCom (Office of Comminications), som er den offentlige tilsynsmyndighed med BBC. OfCom overtog i 2017 tilsynet med BBC fra BBC Trust.

Meddelelsen om undersøgelsen af BBCs upartiskhed falder i god jord hos tænketanken Global Warming Policy Forum (GWPF) i London, som er kritisk overfor den såkaldte klima-videnskab. Tænketanken har løbende kritiseret BBCs dækning af vedvarende energi, klima-ændringer og klimapolitik for at være ensidig og uden plads til andre data og synspunkter end dem, der passer ind i fortællingen fra IPCC (FNs klima-politiske panel). Den handler om, at de klima-ændringer, vi oplever, i høj grad er menneskeskabt. Og at vi ved en massiv indsats mod udledning af CO2 kan hindre, at den globale gennemsnits-temperatur stiger mere end 1,5 grad C.

Direktøren for GWPF, Dr. Benny Peiser, siger; “Hvad angår klima-ændringerne og vedvarende energi har BBC for længst opgivet al form for upartiskhed. Adskillige tidligere BBC-journalister har bekræftet det. Den seneste undersøgelse fra National Center for Social Research om briternes sociale holdninger viser, at kun 25% af befolkningen er meget eller ekstremt meget bekymret for klima-ændringerne. Kun 36 pct mener, at menneskene er helt eller mest skyld i klima-ændringerne. Disse kendsgerninger står i skarp modsætning til BBCs miljø- og klima-journalister, hvis budskaber om en forestående katastrofe dominerer nyhedsbilledet. Det er ikke meningen, at BBC skal være et medie til fremme af journalisters fordomme. Med mindre dækningen i BBC begynder at afspejle befolkningens holdninger og det fulde spektrum af fornuftige og databaserede argumenter vedrørende energi- og klima-spørgsmål, vil den voksende mistillid til BBC blot accelerere”

En tilsvarende undersøgelse af DRs upartiskhed kunne være særdeles interessant.

 

INDBLIK45 Posts

Kaj Mieritz er både redaktør og stifter af INDBLIK. Han er journalist, suppleret med statskundskab på Århus Universitet. Han har været Jyllands-Postens korrespondent i Bruxelles, medlem af chefredaktionen på dagbladet Børsen, har haft sit eget tv-selskab, ansat hos DR TV-Avisen og P1 Morgen, kommunikationschef hos tænketanken Cepos.

<

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password