20 pct af vores el kommer fra A-kraft og 7 pct. fra vind, vand og sol

20 pct af vores el kommer fra A-kraft og 7 pct. fra vind, vand og sol

Mens vore politikere forsøger at overgå hinanden med at fortælle, hvor grønne de er, er det interessant at studere virkeligheden. På trods af, at der er brugt milliarder af skattekroner på at støtte vindmølleindustrien og bygge vindmølleparker, udgør den vedvarende energi stadig kun er mindre del af vort strøm-forbrug herhjemme.

Strømmen fra vind, vand og sol, udgjorde i 2017 7% af el-forbruget i Danmark. Oven i det kom 6% fra affald, biogas og biomasse, som også medregnes som CO2-fri produktion.

Artiklen fortsætter under billedet . . .

 

Tallene stammer fra den såkaldte El-deklaration, som Energinet udarbejder hvert år, og som viser, hvilke energikilder, der har været brugt til at fremstille den el, som sælges og bruges i Danmark. Energinet ejer og driver det danske eltransmissionsnet. De fossile brændstoffer, som kul, brunkul, naturgas og olie er stadig grundlag for 67% af strøm-produktionen i Danmark. Og 20% af vort forbrug kommer fra atomkraft-værker, formentligt de svenske.

El-deklarationens tal viser, hvor den danske el kommer fra:

Kul og brunkul 42%
Naturgas 24%
Atomkraft 20%
Vind, vand, sol 7%
Affald,biomasse 6%
Olie 1%

 

INDBLIK45 Posts

Kaj Mieritz er både redaktør og stifter af INDBLIK. Han er journalist, suppleret med statskundskab på Århus Universitet. Han har været Jyllands-Postens korrespondent i Bruxelles, medlem af chefredaktionen på dagbladet Børsen, har haft sit eget tv-selskab, ansat hos DR TV-Avisen og P1 Morgen, kommunikationschef hos tænketanken Cepos.

<

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password