Det røde flertal i København: Fri os for fakta

Det røde flertal i København: Fri os for fakta

Det røde flertal i København har besluttet, at byen skal være CO2 neutral i 2025. Samtidig har flertallet også besluttet, at al kommunal mad skal være baseret på økologiske råvarer. Problemet er blot, at det sidste modvirker det første. Det er nemlig et faktum, at økologisk landbrug kræver meget større arealer for at producere samme mængde mad, end videnbaseret, konventionelt landbrug. Altså er CO2 aftrykket fra økologisk landbrug større end fra konventionelt landbrug.

Se artikler fra den grønne tænketank Concito concito.dk/blog/husk-nuancerne-foedevaredebatten. Der er heller intet videnskabeligt belæg for at hævde, at økologiske fødevarer er sundere end dansk-producerede konventionelle fødevarer.

Artiklen fortsætter under billedet . . .

 

Derfor stillede byrådsmedlem Alex Vanopslagh (LA) forslag om, at man skulle lade beregne, hvor stor CO2 besparelsen ville være, hvis kommunen erstattede de økologiske fødevarer med konventionelle. Forslaget blev stemt ned med 41 stemmer mod 12. Socialdemokratiet, Enhedslisten, De Radikale, SF og Alternativet ville ikke have fakta på bordet. De vil hellere træffe beslutninger på basis af følelser end viden.

 

INDBLIK45 Posts

Kaj Mieritz er både redaktør og stifter af INDBLIK. Han er journalist, suppleret med statskundskab på Århus Universitet. Han har været Jyllands-Postens korrespondent i Bruxelles, medlem af chefredaktionen på dagbladet Børsen, har haft sit eget tv-selskab, ansat hos DR TV-Avisen og P1 Morgen, kommunikationschef hos tænketanken Cepos.

<

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password