Danmark udsender 0,093% af verdens CO2

Danmark udsender 0,093% af verdens CO2

Der mangler et tal i den danske klimadebat – et tal, som sætter de hjemlige klima anstrengelser i perspektiv: Danmarks udslip af CO2 til atmosfæren udgør 0,093 procent af verdens samlede CO2 udslip. Altså mindre end en tiendedel procent (Tallene stammer fra Verdensbankens statistik for 2014).

Med andre ord, hvis de politiske bestræbelser på at stoppe al dansk CO2 udslip skulle lykkes, vil atmosfæren altså modtage en tiendedel procent mindre CO2. Spørgsmålet er, om det overhovedet vil kunne mærkes?

Tallet er vigtigt at huske, når politikerne i klimaets navn vil påføre befolkningen store ekstra omkostninger som det jo allerede er tilfældet med skattetilskud til vedvarende energi, når man vil udfase benzin og dieselbiler og indføre klimaafgift på flyrejser etc. Store omkostninger og meget lille virkning.

 

INDBLIK45 Posts

Kaj Mieritz er både redaktør og stifter af INDBLIK. Han er journalist, suppleret med statskundskab på Århus Universitet. Han har været Jyllands-Postens korrespondent i Bruxelles, medlem af chefredaktionen på dagbladet Børsen, har haft sit eget tv-selskab, ansat hos DR TV-Avisen og P1 Morgen, kommunikationschef hos tænketanken Cepos.

<

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password