Enhedslisten: Kommunisternes moderne parti

Enhedslisten: Kommunisternes moderne parti

Enhedslistens veltalende unge kvindelige frontfigurer er dygtige til at fortælle, hvad de og deres parti vil gøre for landets socialt udsatte og især de udsatte børn. De taler derimod aldrig om, hvad de vil gøre ved samfundet, hvis partiet fik magt, som det har agt. De vil nemlig omdanne Danmark til et socialistisk samfund, hvor staten ejer virksomhederne. De vil indføre den socialisme, som har spillet totalt fallit alle de steder, hvor den har været forsøgt som f.eks. i Sovjetunionen, DDR, Cuba og Venezuela.

Partiet taler meget sjældent om sit ønske om at indføre socialisme og afskaffe den private ejendomsret. Selv i partiets principprogram, som blev vedtaget i 2014, skriver man floromvundet om, hvilket samfund, man ønsker. Man skriver om socialisme unden af bruge S-ordet, der står således; “Et nyt og reelt demokratisk samfundssystem forudsætter grundlæggende ændringer i ejendomsretten over produktionsmidlerne, som virksomheder, jord og naturresourcer (læs evt. afskaffelse af den private ejendomsret. red.) Her vil kollektive ejendomsformer blive dominerende. Derfor arbejder vi for, at offentlige myndigheder, medarbejdere, lokalsamfund og andre sammenslutninger af mennesker skal eje og drive virksomheder. Den kapitalistiske udbytning, hvor få lever af de manges arbejde, skal afskaffes (læs evt. virksomhedsejere skal fratages deres ejendom. red.) Det er afgørende, at samfundsbærende sektorer ejes og kontrolleres af fællesskabet. Det betyder, at den økonomiske magt forvaltes af befolkningen og dens valgte repræsentanter.”

Artiklen fortsætter under billedet . . .

Enhedslisten blev jo også skabt på initiativ af Danmarks Kommunistiske Parti, DKP, i 1988, da de små venstreorienterede partier, DKP, VS, Socialistisk Arbejderparti (SAP) havde fået et historisk ringe valg
(Nato-valget). DKP og VS havde fået 1,4 pct sammenlagt, VS fik 0,6%. DKP lagde i sit oplæg til det nye samarbejde op til en rød-grøn alliance med DKP, De Grønne, VS, SAP, Humanisterne, Fælles Kurs og “andre progressive kræfter.” Det endte med at blive en alliance mellem DKP, VS og SAP.

 

INDBLIK50 Posts

Kaj Mieritz er både redaktør og stifter af INDBLIK. Han er journalist, suppleret med statskundskab på Århus Universitet. Han har været Jyllands-Postens korrespondent i Bruxelles, medlem af chefredaktionen på dagbladet Børsen, har haft sit eget tv-selskab, ansat hos DR TV-Avisen og P1 Morgen, kommunikationschef hos tænketanken Cepos.

<

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password