Vindkraften taber pusten

Vindkraften taber pusten

Indførelsen af vind- og solenergi som erstatning for kul-, gas-, oliebaseret energi går langsommere og langsommere. En ny europæisk opgørelse viser, at der i 2018 kun blev installeret halvt så meget sol- og vindkraftenergi, som i 2010, det foreløbige højdepunkt. I 2018 blev der bygget sol- og vindkraftanlæg, som kunne præstere 33GW. I 2018 blev der bygget anlæg, som kan præstere 14,8GW. Det er dårlige nyheder i bestræbelserne på at gøre EUs energi fossilfri i 2050.

Tallene er indsamlet af EurObservER, som støttes af EU, og som har til formål at fremme indførelse af vedvarende energi i Europa. Organisationen offentliggør løbende data for sol- og vindenergi-installationer, som den systematisk har indsamlet siden 2008.

EurObservER oplyser også, at de 28 EU lande i dag udsender omkring 10% af verdens samlede CO2, og af de ca. 10% kom ca. en fjerdedel fra kraftværkerne. Transport og industri udsendte det meste af resten. EUs andel af verdens samlede CO2 udslip vil blive mindre de kommende år, fordi lande som Indien og Kina vil anvende kul (som er det billigste) til fremstilling af elektricitet, selvom det er imod ånden i Parisklimaaftalen.

https://www.thegwpf.com/europes-dramatic-decline-of-renewable-energy-uptake/

INDBLIK50 Posts

Kaj Mieritz er både redaktør og stifter af INDBLIK. Han er journalist, suppleret med statskundskab på Århus Universitet. Han har været Jyllands-Postens korrespondent i Bruxelles, medlem af chefredaktionen på dagbladet Børsen, har haft sit eget tv-selskab, ansat hos DR TV-Avisen og P1 Morgen, kommunikationschef hos tænketanken Cepos.

<

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password